De geboorte

Geboren op 10-10-2012  6 teven en 2 reuen, waarvan 2 teven met bruine vlekken.
Eerste pup geboren even voor 15:00 uur en de laatste om 20:05 uur.

En dan nu eindelijk het hele verhaal van de bevalling.
Dinsdag 9 oktober begon Sil ’s avonds onrustig te worden. Ik besloot om de nacht beneden door te brengen en om 1 uur begonnen de weeën. Dit duur tot de volgende dag begin van de middag. ’s Nachts er vaak uit natuurlijk. Ik was haar nog kwijt. Ze kon niet weg wezen dus met een lantaarn alles afgezocht.

Op de plek waar ze moest wezen eerst niks gevonden en na goed zoeken ja hoor ze had een gat gegraven onder de composthoop en alleen haar zwarte kont stak er nog uit. Gelukkig. Begin de middag de volgende dag begonnen de persweeën. Duurde meer dan een half uur. Nog geen pup.

Carla onze vriendin/dierenarts gebeld een daar even langs gegaan. Ze voelde wel wat zitten en liet mij ook voelen.
Ga maar naar huis en zie het nog even aan. Thuis gekomen kwam de pup er gelukkig gauw uit. Een knoepert. Nummer twee kwam er binnen 6 minuten achteraan. Toen ging alles verder vlot en goed. Nummer drie kwam en na wat opdrogen leek ze wel bruin. Nog een keer kijken en ja hoor heel mooi bruin. Nooit verwacht wat een verrassing. En drie pups verder weer eentje. Geweldig. Alhoewel zwart/witte zijn net zo leuk maar dit was wel een onverwachte wending.

Marianne tussendoor aan de lijn gehad en die ging (zie forum) uit haar dak.
Sil is een heel goede moeder. Laat haar puppen niet in de steek en Jock haar grote steun en vriend mag niet eens in de buurt komen.